julklappstips till introverta

Liksom hela det här året, 2020, kommer även den här julen bli lite annorlunda jämfört med hur de brukar se ut. Det är mycket som inte är som det brukar vara och vi måste alla vara beredda på att stå ut ett litet tag till. 

Men snart är det jul, en högtid som brukar innebära att vi träffar våra favoritpersoner samt ger gåvor till de vi uppskattar. Med restriktioner som gäller i princip över hela landet (undvik fysisk kontakt med personer som inte ingår i ditt hushåll), så kan det bli svårt. Oavsett hur du kommer fira julen detta år så vill vi dela med oss av några saker du kan ge till dina nära och kära, och särskilt några julklappstips till introverta.

Våra julklappstips till introverta

Till den som älskar mysiga hemmakvällar

Introverta är riktiga “trivs bäst hemma”-personer, så varför inte ge bort saker som förgyller hemmet och skapar den där riktigt mysiga känslan? Det kan vara både inredningsprylar som är fina att titta på men även prylar som skapar en bra stämning.

Exempel: Doftljus, ljusstakar eller -lyktor, mjuka filtar, fotoram med personliga foton, abonnemang på streamingtjänst, gott te eller kaffe och en fin mugg att dricka ur samt lite mer ovanligt godis som man kanske inte hittar i den vanliga matbutiken.

Vi rekommenderar:
Doftljus: Yankee Candle
↠ Porslin: Muminmuggar
↠ Streamingtjänster: Netflix, Disney+ eller Spotify

Till den kreativa och pyssliga personen

Beroende på vad personen du tänkt ge en julklapp till gillar att göra så finns det många saker som kan vara lämpliga. Fundera på vad personen har för hobbies och intressen – handlar det till exempel om bakning eller matlagning, sociala medier, fotografering eller handarbete som virka och sticka? 

Exempel: Pussel, målarbok för vuxna och färgläggningspennor, en kamera eller en fish eye-lins till mobilen, powerbank, kokböcker eller prylar för bakning samt stickor/virknålar och garn.

Vi rekommenderar: 
Pussel: Wasgij
Böcker: Yrke: Influencer (Linda Hörnfeldt) eller Starta och driva eget (Elin Häggberg)
Målarbok: Johanna Basford

Till personen som vill skämma bort sig själv

Att ta hand om sig själv är visserligen något som alla behöver – inte bara introverta. Att ta sig extra tid för att njuta och ta hand om sig själv för att må bra, speciellt under de mörka månaderna, är viktigt. 

Exempel: Sköna tofflor och morgonrock, badbomb, duschkräm, hårmask, hud- eller handkräm, lyxigt schampo och balsam, en bra bok att läsa samt en god chokladkaka.

Vi rekommenderar:
Choklad: Tony’s Chocolonely
Hud- och handkräm: Rituals
Bok: Hemligheten (Rhonda Byrne)

julklappstips till introverta

Till personen som älskar listor och struktur

Introverta är kända för sin analyserande sida. Vi funderar, jämför och gillar även att ha var sak på sin plats. Några perfekta presenter kan därför vara relaterade till självreflektion, skrivande och struktur.

Exempel: Anteckningsböcker, pennor och överstrykningspennor, pärmar och mappar, pennhållare, gem, linjal, washi-tejp och klistermärken.

Vi rekommenderar:
Böcker: Bullet Journal-metoden (Ryder Carroll) eller Få det gjort (David Allen)
Anteckningsbok: Flying Tiger
Överstrykningspennor: Stabilo

Till den hälsosamma personen

Nuförtiden avråds vi från att umgås med andra människor och bland annat träna på gym. Men vi introverta brukar inte vara särskilt förtjusta i att röra oss bland mycket folk från första början. För man kan ju faktiskt träna och träna utan att lämna hemmet, eller hur?

Exempel: Hantlar, träningsmatta, yogablock eller -rem, presentkort på träningskläder eller prylar, gympaskor, vattenflaska, yoga-kurs, trådlösa hörlurar och fitness-klocka.

Vi rekommenderar:
Vattenflaska: BKR
Yogamatta: Rusta
Hörlurar: Urbanears

Tre bonus-tips!

Nu undrar vi…

Vad har du för planer för julen? Har du några julklappstips till introverta personer? Om du själv är introvert, vad skulle du uppskatta att få? Kommentera gärna nedan!

Om introversion intresserar dig, håll utkik här på The Fine Line. Vi har massor av spännande artiklar på gång. Tipsa gärna dina introverta vänner, eller andra som kan vara intresserade, om The Fine Line.