sociala medier introvert

Om vi ska vara helt ärliga nu; internet och sociala medier är verkligen det perfekta mediet för introverta. Där kan vi använda vår röst, sprida budskap, interagera med andra och skapa en gemenskap – helt digitalt, det vill säga utan att fysiskt behöva träffa någon på riktigt. 

Perfekt, med andra ord!

Genom sociala medier kan vi bland annat fördjupa oss inom ämnen som intresserar oss, underhållas, inspireras eller helt enkelt bara scrolla igenom fina flöden.

Grejen med introverta är att vi är sparsamma med ord. Ibland kan det kännas bra när vi inser att vi inte är ensamma – ensamma om att känna, uppleva eller tycka saker på specifika sätt. Och vi är inte heller ensamma om att vara introverta. För, ensamma om att vara introvert, det är vi faktiskt inte (även om det ibland kan kännas så). 

Meningen med sociala medier är ju att man ska vara social – jag menar, det hörs ju på namnet – på sina egna villkor. Så i den här artikeln delar vi därför med oss av våra favoritkonton i sociala medier, särskilt relaterade till just introversion:

Instagram

Creativly.se: Psykologi, selfcare, meditiation, self-empowerment
Onespoonhappiness: Personlig utveckling, självcoaching, vanor och rutiner
The German Introvert: Introversion, tankar och funderingar, personliga upplevelser (privat konto)
Words for introverts: Relaterbara och kloka citat

Youtube

Clark Kegley: Psykologi, personlig utveckling, förändringspsykologi
Leah’s Fieldnotes: Återupptäcka sig själv, göra saker ensam, att våga gå utanför comfort zone
Mia Brox: Introvert företagande och bloggande
Muchelleb: Personlig utveckling, beteendeförändring, produktivitet
Rowena Tsai: Produktivitet, målsättning, rutiner, beteendeförändring

Hur många av dessa bloggar och sociala medier-konton kände du till sedan tidigare? Har du kanske något konto att tipsa om som kan passa introverta? Dela med dig av det i en kommentar så fyller vi kanske på med det i vår artikel!