Introvert bra egenskaper

Så, du har kommit till insikten att du möjligtvis är introvert. “Är jag annorlunda nu?”, “Vad finns det för positivt med att vara introvert?” eller “Hur förhåller jag mig till det här?” kanske du tänker. Det kan kännas som en tyngd på dina axlar – men det är innan du lärt dig mer om introversion, det vill säga. 

Att vara introvert innebär massor av bra saker. För samma sak gäller ju introversion som andra personlighetsdrag; det finns inget rätt eller fel. Det gäller bara att hitta rätt situation där man får användning för de olika personlighetsdragen.

För vet du, det finns massor av användbara egenskaper som är typiskt introverta. Titta här bara:

Tänka, reflektera och analysera

Vi som är introverta känner ett behov av att vara för oss själva – inte bara för att samla energi utan även för att tänka ifred, reflektera och analysera. Det finns ju vissa fördelar med att tänka först och agera senare – istället för att göra tvärtom. Vi vill förstå oss själva och världen utanför samt vrida och vända på problem och situationer för att fatta väl genomtänkta beslut och slutsatser.

Kreativiteten flödar

En annan positiv konsekvens av att sitta ifred ett tag och tänka är att du kan få många bra idéer. Kreativiteten får flöda, så att säga, och det gäller särskilt oss introverta som lever så mycket inom oss. Mycket av det som finns inombords hittar kanske aldrig ut men det som väl gör det kan vara briljant – vare sig det handlar om innovationer, hantverk eller konst.

Observera före agera

Att observera är lite som de introvertas OS-gren. Vi är inga risktagare utan snarare försiktiga personer med spetsiga öron som iakttar mycket för att sedan bestämma hur vi ska agera. Genom att titta och lyssna kan vi lära oss ett och annat. Att känna av stämningen i rummet, förstå hur andra människor är mot varandra samt hur saker fungerar (eller inte fungerar).

Läs mer: Så gör du bra intryck som introvert när du är ny på jobbet

Magkänslan kommer inifrån

Med introversion kommer oftast egenskapen att vara självständig. Du klarar dig bra på egen hand, ibland till och med bättre. Du strävar rätt så lite efter social status, känner dig inte beroende av andra människor eller vad de tycker. Du söker inte heller bekräftelse eller stöd från andra för vad som är rätt; istället lyssnar du på din magkänsla och vad du tycker känns rätt.

Uthållighet i vår egna bubbla

Det är energidränerande att hålla på med flera saker samtidigt, för att inte tala om ineffektivt. Vi tycker därför om att gå in vår egna bubbla och fokusera på en uppgift i taget – och det länge. Har du någon gång känt att du snöat in dig på ett ämne och kunnat sitta med det i flera timmar? Grattis, då har du haft användning av egenskapen uthållighet. Vi älskar ju att ta reda på hur saker och ting egentligen fungerar, och för det krävs tid.

Läs mer: Börja plugga i höst? Här är 6 tips till dig som är introvert!

Sträck på dig- du är introvert

Det här är rätt så bra egenskaper som vi har väldigt bra användning av, eller hur? Så håll huvudet högt. Du är introvert – det är något att vara positiv över!

Är du nyfiken och vill du lära dig mer om introversion? Se då till att du besöker hemsidan regelbundet oss för att inte missa våra kommande artiklar! 

Vi finns även på Instagram och Facebook, följ oss gärna där om du vill lära känna oss bättre, ta del av behind the scenes-material eller få unika uppdateringar. ✨