Poddtips på Podcastens dag

Brukar du lyssna på poddar? Kanske medans du diskar, skriver i din Bullet Journal eller promenerar? Då tycker vi att du ska göra det särskilt idag, eftersom det är Podcastens dag just idag. I den här artikeln får du ta del av våra poddtips samt de avsnitt som vi gillar allra mest.

De flesta av oss introverta gillar att läsa och att djupdyka i ett intressant ämne. Men det finns vissa situationer när det inte känns lämpligt att sätta sig ner med en bra bok. Du kanske inte har tid, eller så skulle det kanske helt enkelt inte fungera där du befinner dig just nu. 

Och det är därför poddar är ett så passande medium. Du kan göra andra saker under tiden medans du lyssnar – och samtidigt lära dig om något, underhållas eller inspireras av det du lyssnar på. Vi lyssnar på poddar genom tjänsten Player FM som finns på Google Play och i App Store.

Här är våra fem poddtips och några av våra favoritavsnitt

Framgångspodden

“Träffa de mest framgångsrika personerna, entreprenörerna, idrottsprofiler och artister. Lyssna på deras spännande och inspirerande resor från hur allt började till idag.”
Ett av våra favoritavsnitt: “126. Kjell Enhager – Hur du blir den bästa versionen av dig själv”

P3 Dokumentär

“Sveriges största podd om vår tids mest spännande händelser”
Ett av våra favoritavsnitt: “Raset i Tuve”

P3 Musikdokumentär

“Dokumentärer om vägen till toppen och livet bakom hitsen för vår tids största artister”
Ett av våra favoritavsnitt:  ”Britney Spears – Född, korsfäst och återuppstånden”

P1 Kropp & själ

“Ett hälsojournalistiskt program om livet, hälsan och vetenskapen”
Ett av våra favoritavsnitt: “Behovet av rutiner”

P3 Historia

“Om personerna som skapade vår historia. Missade du historielektionerna har du en ny chans nu!”
Ett av våra favoritavsnitt: Bonnie & Clyde – gangstrar, stjärnor och klantskallar?”

Vi är även nyfikna på poddarna “The Introvert, Dear Podcast” och “Quiet: The Power of Introverts with Susan Cain“ som är mer fokuserade på ämnet introversion, men som tyvärr inte verkar ha uppdaterats på ett tag.

Har du lyssnat på någon av poddarna vi nämnt i artikeln? Har du som är introvert kanske till och fler poddtips som kan intressera oss? Skriv de i en kommentar så vi kan uppdatera vår lista!

Om introversion intresserar dig, håll utkik här på The Fine Line. Vi har massor av spännande artiklar på gång. Tipsa gärna dina introverta vänner, eller andra som kan vara intresserade, om The Fine Line.