Om The Fine Line

Andra kanske beskriver dig som blyg, osocial, tråkig eller tystlåten. Själv skulle du säga introvert. Men du är så mycket mer än så. Att vara introvert innebär en ständig balansgång. Det är en tunn linje mellan svaghet och styrka.

Det vet vi också. 

Du kanske…

… känner dig överväldigad i sociala sammanhang och behöver återhämta dig genom att spendera tid för dig själv
… inte säger så mycket men inom dig pågår ständig aktivitet, du funderar och använder till slut väl valda ord när du pratar
… redan identifierar dig som introvert och vill få andra människor att inse möjligheterna med att vara introvert

Vi förstår dig till 100%, vi har också varit i dessa situationer

Oavsett, så är du här nu och det är väl tur, det. På den här sidan får du genom våra erfarenheter och historier ta del av råd, tips, peppning och information som hjälper dig att förstå dig själv bättre och utvecklas som introvert.  Vad det innebär att vara introvert kan du läsa mer om HÄR.

Vi vill erbjuda inspiration och kunskap både för dig som vill sitta och fundera ett litet tag till men även för dig som är redo att påbörja resan mot ditt sanna jag. Vi tror nämligen på att du kan skapa och leva det liv du drömmer om. 

Nu är det din tur att vara ditt sanna jag. Det förtjänar du.

Trevlig resa!

Don’t think of introversion as something that needs to be cured… Spend your free time the way you like, not the way you think you’re supposed to.

Susan Cain (författare till boken Quiet – The power of introvert)

Personerna bakom The Fine Line berättar…

Vad är ditt starkaste introvertminne?

Josefine: Det är ett färskt minne, från ett jobb jag hade. Jag märkte ganska snabbt att jag förväntades vara social på rasterna. På fikarasterna satt vi i en stor ring – inte nödvändigtvis runt ett bord – och pratade om sport, semester eller familjeliv. Inga av ämnena var relevanta för mig så tillslut valde jag att fika (nåja, äta medhavd frukt eller bröd) vid mitt skrivbord. Lunchen tog vi tillsammans, alltid samma tid, antingen på kontoret eller ute. Tillslut blev jag trött av att vara social så jag beslutade mig för att äta en timme senare än alla andra. Hela lunchrummet för mig själv, bara jag och min telefon. Skönt!

Caroline: Kommentarerna från lärarna på utvecklingssamtalen i skolan. Att ta för mig mer och börja räcka upp handen oftare för att ha möjligheten att höja mina betyg. Jag tänkte då: Uppmanas också de mer pratglada personerna i klassen att förändra sina personligheter för att kunna höja sina betyg? Förmodligen inte… För det är riktigt oförskämt. Ändå måste jag och en del andra stå ut med det. Jag upplevde att det var en nackdel att vara tystlåten och det kändes inte bättre när lärarna gång på gång påpekade detta. Det var mycket press på att bli något annat än den jag var och försöka passa in för att visa lärarna vad jag kunde.

Hur märks din introverta sida nuförtiden?

Josefine: Jag tror att introverta är bra på att hålla sin mask och låtsas vara någon annan. Jag har lärt mig leva med det. Beroende på situationen märks min introverta sidan lite olika. I en mindre grupp, med max tre andra personer, har jag lättare att ta plats. Är det fler börjar jag analysera hur samtalet flyter på, hur de andra pratar och för sig. Tidigare har jag haft sociala arbeten, som jag själv inte trodde att jag skulle klara av. Men det kunde jag med hjälp av min sociala mask. Folk i min närhet har sagt att de är imponerade av att jag fixade jobbet med tanke på att jag är just introvert och vill ha mycket ensamtid.

Caroline: Jag är fortfarande introvert men på andra sätt än tidigare. När jag träffar nya människor, som på ett nytt jobb, är jag avvaktande och försiktig. Skillnaden nu är att jag är medveten om det och när det är aktuellt för mig att bära en mask i sociala sammanhang. Ibland tror inte andra personer mig när jag säger att jag är mycket introvert. Men det bevisar bara hur bra man kan bli på att låtsas och vilka fördomar som finns om introversion. Jag trivs också med att spendera mycket tid för mig själv för att återhämta energi efter att ha spenderat tid med andra och ser inget fel i det. Nuförtiden är jag mig själv lite mer, eftersom jag har accepterat vem jag är.

Vad är det för linje som menas med The Fine Line?

Josefine & Caroline: Namnet The Fine Line är först och främst en ordlek av namnen på oss som driver sidan – Josefine (-fine) och Caroline (-line). Efter hårt arbete kom vi fram till att The Fine Line också representerar den tunna linjen mellan styrka och svaghet som existerar när man är introvert. Det är en ständig balansgång, beroende på sammanhang och situation. Med The Fine Line vill vi visa på de fördelar som det innebär att vara introvert – och hur du till exempel kan vända det som brukar anses som svagheter till styrkor.