Utforska din stad på Alla hjärtans dag

För oss introverta kan det kännas överväldigande med alla förväntningar inför Alla hjärtans dag. Det handlar om att visa och uttrycka våra känslor för någon annan eller att vara den som blir uppmärksammad. Men den här dagen behöver inte kännas jobbig. I den här artikeln har vi samlat några tips på hur du kan uppmärksamma Kärlekens dag – ensam eller med andra personer – på sätt som passar oss som är introverta bäst.

Det finns många klyschor med Alla Hjärtans dag. Det handlar om att göra något som säger “jag gillar dig” utan att bli för stereotypiskt. Som introvert gillar man oftast inte att vara i centrum. Uppmärksamma oss därför inte med rosor och ballonger på en fullsatt restaurang med störande bakgrundsmusik – då är chansen stor att vi bara vill sjunka genom stolen och gömma oss där under resten av kvällen. Du vet, sånt kan lätt bli för mycket för oss och få oss att vilja dra oss tillbaka för att ladda batterierna. 

Fira på ditt egna sätt

För en introvert handlar dagen alltså till en viss del om att vara medveten om och förstå gränsen för stimulering och vad som tömmer energidepåerna. Alla hjärtans dag kan utmana den gränsen rätt intensivt. Men det finns massor av saker du kan göra för att fira kärleken som passar introverta perfekt.

Uppmärksamma Alla hjärtans dag med hemmaspa

Här nedan ger vi tips på aktiviteter som du kan göra själv eller med andra för att uppmärksamma Alla hjärtans dag utan att bli överväldigad. Så att det liksom känns lagom. Men – det är självklart lika okej att göra precis ingenting den här dagen om du så vill. Låt fokuset ligga på dig och det du vill göra!

– Baka något gott och ät det i soffan till en film eller seriemaraton. Det behöver inte vara komplicerade bullar eller en prinsesstårta – chokladbollar är väldigt gott i sin enkelhet. Just choklad är ju dessutom starkt förknippad med Alla hjärtans dag. Starta igång en film eller din favoritserie som får dig på gott humör och lockar fram massor av skratt.

Gör ett hemmaspa med ett bad, ljus och ljud. Tappa upp ett skönt bad, släck lampan och tänd levande ljus istället. Sätt igång någon lugn bakgrundsmusik, blunda, slappna av och kanske till och med meditera. För att höja känslan av hemmaspa – använd en ansiktsmask och smörj in kroppen med en väldoftande kräm efter badet.

Laga god mat tillsammans med dina närmsta vänner. Det är roligare att laga mat tillsammans med andra än själv, så passa på att umgås med dina favoritpersoner och laga något riktigt supergott. Gör det extra speciellt genom att klä upp er – eller ner. Långklänning och full sminkning eller myskläder och slarvig bulle i håret? Ni bestämmer!

– Ta en skön promenad eller träna. Din kropp är gjord för att röra på sig, så varför inte göra det dagen till ära? Hur du gör det spelar mindre roll. Precis som i alla förhållanden så handlar tillit och förtroende om att både ge och ta, så visa din kropp att du uppskattar den. Den håller dig ju trots allt vid liv och förtjänar att behandlas på bästa sätt.

Gå ut på en dagsaktivitet. Kolla upp vad som händer i din stad och gör saker du vanligtvis inte gör. Finns det intressanta museum att utforska, nya spännande butiker att besöka eller parker att sitta i och betrakta människor som går förbi? Introverta personer trivs bäst hemma men det kan finnas mycket roligt att hitta på utanför din comfort zone. 

Oavsett vad du väljer att göra i morgon, så kom ihåg; bara för att det finns en dag som kallas för Alla hjärtans dag betyder det inte att det är den enda dagen att fira och värna om dina relationer. Det är något du kan – och bör – göra varje dag!

Vad har ni planerat för Alla hjärtans dag? Tillhör ni skaran som tycker att Alla hjärtans dag är klyschigt och därför skippar det? Eller kör ni all-in med choklad, gelehjärtan, blommor, kramar och dekorativa kort?

Om introversion intresserar dig, håll utkik här på The Fine Line. Vi har massor av spännande artiklar på gång. Tipsa gärna dina introverta vänner, eller andra som kan vara intresserade, om The Fine Line.