Rhododendron, på Alla systrars dag

Ett år som 2020 kommer nog gå till världshistorien. Med covid-19, inställda evenemang, social distansering och jobba hemifrån är inte mycket sig likt. Men det kanske finns någon som finns där för dig, oavsett hur du mår, vad du gör eller om du bara vill ha lite sällskap? Det har vi, vi systrar har varandra. 

Det är ingen hemlighet att vi två som driver The Fine Line är systrar, och idag är det Alla systrars dag. Det uppmärksammar vi lite extra genom att samtala om hur vi har upplevt den här speciella sommaren – och ger er läsare en chans att lära känna oss bättre. 

Hur är det, hur mår du idag?

C: Det är bra. I huvudet känner jag mig lite efter bara, som att “Hallå, det är ju fortfarande juni, hur kan det helt plötsligt vara augusti och högsommar?!”. 

J: Jodå, det funkar väl. Jag har lite träningsvärk i benen efter lite intervallträning i skogen och en täppt näsa på grund av pollen, men annars är det bra.

Med sommar kommer sol och värme. Hur känner du för det?

C: Det kan vara skönt med varmare väder. Jag gillar mest typ 20-23 grader och växlande moln och sol – då är det lagom. Då kan man ju faktiskt röra på sig utan att bli svettig. Sen bränner jag mig lätt i solen, så jag håller mig oftast i skuggan. 

J: Det är skönt med sommar, fint väder och härliga färger men det brukar bli att jag ändå är inne på grund av värmen, den är jag inte ett så stort fan av. 

Vad gillar du mest och minst med sommaren?

C: Ljuset gillar jag mest och att man kan lämna jackan hemma när man ska gå ut. Jag gillar inte när det blir för varmt. Då får jag den årliga paniken över att jag knappt har några lämpliga kläder att ha på mig.

J: Det jag gillar minst är värmen (dvs över typ 23 grader) och pollen (hej björk, gräs och gråbo!). Men morgonpromenad eller att vara ute innan det blir så varmt och innan andra letar sig ut, det gillar jag nog mest. Det, och färsk frukt och fräsch mat. 

Brukar du planera mycket inför sommaren eller tar du en dag i taget?

C: Både och. Jag är visserligen introvert och älskar att planera, men på sommaren släpper jag lite på det. Jag funderar i förväg på vad jag skulle vilja göra men sen exakt när jag vill göra det, det spelar inte så stor roll. Det händer ju också att man ibland gör precis ingenting, och såna dagar är också sköna.

J: Lite både och. Jag kan göra listor på saker jag vill göra under en sommar men sedan att faktiskt bestämma sig för att göra sakerna är en annan femma… 

Hur har du spenderat den här sommaren, med tanke på covid-19?

C: Egentligen på samma sätt som vanligt eftersom jag inte brukar åka iväg så mycket. Vissa dagar blev det dagsutflykter, och andra dagar kände jag mig motiverad och började rensa i garderoben. 

J: Det blev en sommar i närområdet runt mitt hem. Utforskat lite nya områden och parker med sköna promenader och picknick. Annars har det blivit att jag har varit mycket hemma och suttit på balkongen för att vara ute.

Har du några tips på sommaraktiviteter?

C: Anordna en kubb-utmaning med familjen eller baka något gott (tips: marängtårta med jordgubbar och grädde!). Viktigt att också ha back up-planer för regniga dagar: film-maraton, spel-kväll eller liknande. Och ibland är det skönare att bara vara hemma.

J: Prova att utforska din stad. Kolla i reseguider om staden och se vad det står. Vad blir turister tipsade om? Upptäck staden och närområden med turistögon. Sedan kan man alltid gå på museum – som oftast är gratis och i svalkande lokaler. Det självklara är ju att ta långa promenader eller cykelturer utan någon riktig plan.

Vad är bästa sommarmaten?

C: Jag gillar, som så många andra, att äta kalla saker på sommaren. Jordgubbskräm är ju typ det somrigaste maten som finns, fräscha sallader och glass i stora mängder. Men om vi ska prata riktig mat så älskar jag kyckling, färskpotatis och smaksatt creme fraiche med en grönsallad till.

J: Jag har ätit färska vårrullar några gånger nu och tycker det är gott, det blir lite vad man gör det till. En grillad köttbit och hemmagjord potatissallad är också väldigt gott och somrigt. Att snacksa på vattenmelon och jordgubbar iställer för godis och chips är verkligen definitionen av sommar.

Vad har du haft för dig den här speciella sommaren? Har du en syster som alltid funnits där för dig och som alltid är på din sida? Delar ni glädje, sorg och hemligheter med varandra? Glöm då inte att berätta för henne hur viktig hon är för dig, speciellt idag på Alla systrars dag! 

Om introversion intresserar dig, håll utkik här på The Fine Line. Vi har massor av spännande artiklar på gång. Tipsa gärna dina introverta vänner, eller andra som kan vara intresserade, om The Fine Line.